Rooster Pilates Club

Pilates Club Alphen aan den Rijn
Pilates Club Alphen aan den Rijn is 6 dagen per week geopend en er zijn lessen op verschillende tijden van de dag. Kom langs voor een proefles en ontdek zelf alle voordelen van Pilates!

Wij werken met een online reserveringssysteem waarmee je 24/7 groepslessen van jouw voorkeur kunt reserveren. Reserveer via deze link je proefles. Bij het reserveren kan je ook de data en trainers per les bekijken. Reserveren van een les kan tot aanvang van de les. Tot 12 uur van tevoren kan je een gereserveerde les annuleren.

Onderstaand het lesrooster van alle groepslessen. Voor privé- en duetsessies stemmen we de lestijden af met de deelnemer(s). Neem voor het maken van een afspraak voor een privé- of duetsessie even contact met ons op via deze pagina.

Lesrooster groepslessen

Onderstaand vind je ons aanbod groepslessen van de komende periode. Via deze link kom je in ons reserveringssysteem (Trainin) en kan je ook zien welke trainer lesgeeft en hoeveel deelnemers er bij de les aanwezig zijn. Via dat systeem kan je lessen naar keuze reserveren. Onder het rooster staat een uitleg van de verschillende levels (lesvormen).

Maandag
9:00 Pilates
10:00 Tower Pilates
19:00 30 minuten Tower Pilates
19:30 30 minuten Pilates
20:00 Pilates

Dinsdag
19:00 Pilates
20:00 Power Pilates

Woensdag
9:00 Tower Pilates
10:00 Pilates
10:15 Pilates aan het Meer (kijk voor data in de agenda)
19:30 30 minuten Pilates
20:00 Pilates

Donderdag
19:00 Power Pilates
20:00 Tower Pilates
20:00 SUP & Pilates (kijk voor data in de agenda)

Vrijdag
9:00 Pilates
19:30 Pilates

Zaterdag
9:00 Tower Pilates
10:00 Pilates
10:15 Pilates aan het Meer (kijk voor data in de agenda)

Lesvormen Pilates Club

Bij de Pilates Club geven we les volgens de Klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates het bedoeld heeft. De Pilateslessen worden gegeven in verschillende niveaus:

Pilates (level 1)

Pilates is uitstekend geschikt voor beginnende sporters. Wij raden altijd aan om te beginnen met deze lessen zodat je een goede basis legt in je lijf. Tijdens deze lessen worden alle 18 basisoefeningen van Pilates gedoceerd. Als de groep er geschikt voor is doceren we ook half-gevorderde oefeningen. Lestijd: 50 minuten. Lees hier meer over de Pilates-methode.

Beginnen met Pilates? Doe dan mee met de workshop:
BEGIN MET PILATES

Heb je een blessure of ben je zwanger?
Lees hier meer over Pilates & blessures.
Lees hier meer over Pilates & zwangerschap.

30 minuten Pilates (level 2)

Tijdens deze lessen worden alle basisoefeningen van Pilates in een hoger tempo gedoceerd. Je kunt daarom alleen meedoen aan deze les als je minimaal 5 lessen Pilates hebt gevolgd en de oefeningen vanuit die les goed beheerst in je lijf. Lestijd: 30 minuten.

Power Pilates (level 3)

Power Pilates is voor de Pilates-beoefenaar die een stap verder wil gaan in de Pilates-methode. Belangrijk is dat je de oefeningen van de gewone Pilatesles kent en deze goed kunt uitvoeren. Deze les is daarom alleen geschikt voor mensen die minimaal 5 keer mee hebben gedaan aan een 30 minuten Pilatesles. Tijdens deze les worden alle 34 oefeningen gedoceerd uit Pilates’ Contrology.  Lestijd: 60 minuten.

Beginnen met Power Pilates? Doe dan mee met de workshop:
BEGIN MET POWER PILATES

Tower Pilates (alle levels)

Tower Pilates staat garant voor snel resultaat. Tijdens deze les werken we met veren en elastieken voor extra weerstand. Dit helpt je om de Pilates-oefeningen diep te voelen en onder controle uit te voeren. In tegenstelling tot de oefeningen op de mat is er bij Tower Pilates geen vaste volgorde waardoor de les perfect kan worden afgestemd op jouw behoefte. Deze les is daarom geschikt voor alle niveau’s. Lestijd: 30 – 50 minuten (zie rooster).

Graag tot Pilates bij Pilates Club Alphen aan den Rijn!