Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates.

De Pilates Reformer opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’, ‘Your Health’ en ander archiefmateriaal dat direct te herleiden is naar Joseph zelf. De opleiding staat met maximaal 12 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding.

De Pilates reformer opleiding omvat 6 lesdagen. Tijdens de opleidingsdagen leer je dit fantastische Pilates’ Contrology apparaat tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen op de Reformer. De lesdagen omvatten zowel trainingen als observaties, supervisie en intervisie. Je wordt opgeleid tot Pilates Reformer docent waarmee je veilige Personal Trainingen en small group lessen op basis niveau kan geven volgens de principes van Pilates’ Contrology.

De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch leert begrijpen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Wil je jouw kennis over Pilates’ Contrology uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates Reformer docent behalen? Welkom!

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke (Romana’s) Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 en een maximum van 12 deelnemers gesteld per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Lesgeld Pilates apparaten opleiding

Het lesgeld omvat het volgende:

* 6 opleidingsdagen inclusief trainingen, observaties, supervisie, intervisie en 1 examendag
* 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid).
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* de reader ‘Pilates’ Contrology Reformer opleiding’ waarin alle oefeningen in een overzicht staan;

Je betaalt voor de Pilates Reformer opleiding €695,- inclusief 21% BTW.

Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €55,-.

Data Pilates Reformer opleiding

We geven dit jaar de Reformer opleiding in het voorjaar en in de zomer.

Voorjaar 2024

Ieder opleidingsweekend leer je een nieuwe set oefeningen waar je in de tussenliggende weken mee aan de slag kan. Lesdag 5 is een extra oefendag onder intensieve begeleiding op je optimaal voor te bereiden op je examens.

voorjaar *nog 1 plek! * Data
Lesdag 1 19 april, 10:00 – 15:00
Lesdag 2 20 april, 11:00 – 16:00
Lesdag 3 24 mei, 10:00 – 14:00
Lesdag 4 25 mei, 11:00 – 16:00
Lesdag 5 7 juni, 10:00 – 15:00
Examens 8 juni, 11:00 – 16:00

n.b.: Na iedere opleidingsdag heb je de mogelijkheid om in de Club te blijven oefenen tot uiterlijk 19:30 op de vrijdagen en 17:00 op de zaterdagen.

Zomer 2024

Tijdens de eerste 4 opleidingsdagen leer je alle oefeningen en de basis van het lesgeven zodat je daar de hele zomervakantie mee kan oefenen. Lesdag 5 is een extra oefendag onder intensieve begeleiding om je optimaal voor te bereiden op je examens.

zomer 2024 Data
Lesdag 1 1 juli, 11:00 – 16:00
Lesdag 2 2 juli, 09:00 – 14:00
Lesdag 3 8 juli, 11:00 – 16:00
Lesdag 4 9 juli, 09:00 – 14:00
Lesdag 5 26 augustus, 11:00 – 16:00
Examens 27 augustus, 09:00 – 14:00

n.b.: Na iedere opleidingsdag heb je de mogelijkheid om in de Club te blijven oefenen tot uiterlijk 18:30 uur.

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link!

Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates Reformer lessen zodat je in ieder geval een goede basis van het werken met dit apparaat van Pilates in je lijf hebt. Dit kan bij ons in de Club zowel live plaatsvinden in Alphen aan den Rijn alsmede digitaal door het volgen van online lessen/ video’s (mits je zelf de beschikking over apparaten hebt). Uiteraard kan je de lessen ook volgen bij een klassieke Pilates studio bij jou in de buurt.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem dan even contact op zodat wij jou een persoonlijk advies kunnen geven!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven, 4x per week eigen vaardigheid oefenen en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio bij jou in de buurt. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven op de Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een proefweek te boeken!

Graag tot Pilates!