Pilates opleiding

Pilates opleidingDe Pilates opleidingen van de Pilates Club baseren zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Wij zijn het enige opleidingsinstituut in de Benelux dat gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates. De opleidingen staan met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding.

Omdat onze opleidingen persoonlijke begeleiding garanderen kan jij je ontwikkelen tot de perfecte Pilates-docent. Ga jij jouw Pilates-avontuur graag met ons aan? Lees dan hieronder meer over ons aanbod!

AGENDA KOMENDE OPLEIDINGEN & WORKSHOPS VOOR TRAINERS 

COVID-19 garantie: Onze opleidingen vinden plaats in onze ruime, goed geventileerde Club.  We houden daarbij zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kan een lesdag niet doorgaan vanwege nieuwe maatregelen vanuit de regering? Dan houden we een deel van de lesdag (de theorie) online. In overleg met de groep kan een deel van de praktijk ook online gegeven worden. Het grootste deel van de praktijklessen zal echter altijd plaatsvinden in de Club, omdat wij geloven in persoonlijke begeleiding en jou goed op weg willen helpen in je eigen vaardigheden. Indien daardoor (een deel van) een lesdag niet door kan gaan dan wordt in overleg met de deelnemers een nieuwe lesdag gepland. 

Basis mat Pilates opleiding start: 17 oktober 2020 & 9 januari 2021.
Gevorderde Pilates mat opleiding start 16 oktober 2020.
Pilates anatomie & fysiologie opleiding start 6 november 2020.
Touches & correcties i.c.m COVID-19 op 7 november 2020.
Pilates tijdens en na de zwangerschap opleiding start 20 november 2020.
Pilates met de Ring op zaterdag 28 november 2020.
Pilates bij rugklachten op 18 december 2020. 
SUP & Pilates opleiding start 26 maart & 30 april 2021.
Tower Pilates opleiding start weer in 2021

BASIS MAT PILATES OPLEIDING

Basis mat pilates opleiding
Tijdens de basis mat Pilates opleiding leer je 18 mat-oefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.
Lees meer over de basis mat Pilates opleiding….

PILATES ANATOMIE EN FYSIOLOGIE OPLEIDING

Deze opleiding helpt je bij het begrijpen van de anatomische en fysiologische basis, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. Het geeft je een inleiding in het menselijk lichaam en de normale werking daarvan. Je leert anatomische en fysiologische termen kennen en toe te passen. Tijdens de opleiding behandelen we een stuk theorie en brengen we de theorie in de praktijk door het te relateren aan Pilates-oefeningen.
Lees meer over de Pilates anatomie en fysiologie opleiding….

PILATES TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

Deze opleiding zorgt ervoor dat je leert begrijpen waarom je oefeningen aan moet passen voor dames die zwanger zijn of net zwanger zijn geweest. Je leert de 18 mat oefeningen uit de Basis mat Pilates opleiding op een veilige manier op te bouwen en aan te passen. Tijdens de opleidingsdagen behandelen we een stuk theorie, heb je gelegenheid om vragen te stellen en kan je met elkaar het geleerde in de praktijk oefenen.

Lees meer over de Pilates tijdens en na de zwangerschap opleiding…

PILATES BIJ RUGKLACHTEN

Tijdens deze opleiding leer je alles over de oorzaken van rugklachten en hoe rugklachten voorkomen kunnen worden. Je leert de 18 mat oefeningen uit de Basis mat Pilates opleiding op een veilige manier op te bouwen en aan te passen voor mensen met rugklachten.

Lees meer over de Pilates bij rugklachten opleiding…

PILATES MET DE RING

De Pilates Ring is een lichte en effectieve trainingstool. Je drukt de ring in om tegen de weerstand in te trainen.  Tijdens deze opleiding ga je ervaren hoe je jouw deelnemers dieper en intensiever kunt laten trainen met behulp van deze uitvinding van Joseph H. Pilates.Pilates met de Ring

Lees meer over de Pilates met de Ring opleiding…

GEVORDERDE MAT PILATES OPLEIDING

Tijdens de gevorderde mat Pilates opleiding leer je 16 gevorderde mat-oefeningen te doceren en te integreren in de basis mat les. Ook oefen je met de reeds opgedane kennis in de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch beter leert begrijpen.

Lees meer over de gevorderde mat Pilates opleiding….

SUP & PILATES

SUP en Pilates in Alphen aan den Rijn

Tijdens deze opleiding leer je de 18 mat-oefeningen van de basis mat Pilates te doceren op de SUP-plank en wordt je bekend gemaakt met de basis van Stand Up Paddling, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen en SUP technisch beter gaat begrijpen.

Lees meer over de SUP & Pilates opleiding…

TOWER PILATES OPLEIDING

Tower Pilates staat garant voor snel resultaat. Tijdens deze Pilatesles werken we met veren voor extra weerstand. Dit helpt je om de Pilates-oefeningen diep te voelen en onder controle uit te voeren.

Lees meer over de Tower Pilates opleiding…

Pilates opleiding volgen?

Bij de Pilates Club in Alphen aan den Rijn ben je aan het juiste adres voor Pilates groepslessen, workshops, opleidingen, weekendjes weg, materiaal en privé- & duetsessies. Wij bestaan ruim 10 jaar en zijn gespecialiseerd in de Klassieke Pilates Methode, zoals Joseph Hubertus Pilates deze bedoeld heeft. Wil je kennis met ons komen maken klik dan gerust om onderstaande links om meer over ons te lezen en een proefles te reserveren. Graag tot ziens bij de Pilates Club!

Klik hier verder naar het lesrooster om te bekijken wanneer wij Pilates groepslessen geven.

Klik hier voor meer informatie over Pilates privé- en duetsessies.

Wil je ook thuis trainen of heb je materiaal nodig voor je studio? Ga naar www.pilateswinkel.nl voor al je benodigdheden!

Pilates opleiding

Als eerste op de hoogte van nieuwe data en nieuwe opleidingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* verplicht