Gevorderde mat Pilates opleiding

Tijdens de gevorderde mat Pilates opleiding leer je 16 gevorderde mat-oefeningen te doceren en te integreren in de basis mat lessen. Ook oefen je met de reeds opgedane kennis in de Pilates teaching tools, filosofie en onderwijsformule. Bij deze opleiding baseren we ons volledig op de klassieke Pilates-methode ‘The Art of Contrology’, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch (beter) leert begrijpen.

Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 8 deelnemers per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot gevorderde Pilates mat docent behalen? Welkom!

Data gevorderd mat Pilates opleiding

COVID-19 maatregelen: Onze opleidingen vinden plaats in onze ruime, goed geventileerde Club.  We houden daarbij zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kan een lesdag niet doorgaan vanwege nieuwe maatregelen vanuit de regering? Dan houden we een deel van de lesdag (de theorie) online. In overleg met de groep kan een deel van de praktijk ook online gegeven worden. Het grootste deel van de praktijklessen zal echter altijd plaatsvinden in de Club, omdat wij geloven in persoonlijke begeleiding en jou goed op weg willen helpen in je eigen vaardigheden. Indien daardoor een (deel van) een lesdag niet door kan gaan dan wordt in overleg met de deelnemers een nieuwe lesdag gepland. 

De eerstvolgende data voor de gevorderde mat Pilates opleiding, najaar 2021:

Startdatum 24 september 2021 *nog 8 plekken beschikbaar*
Lesdag 1, vrijdag 24 september 11:30 – 16:30
Lesdag 2, vrijdag 15 oktober 11:30 – 16:30
Lesdag 3, zaterdag 30 oktober, 11:30 – 15:30
Lesdag 4, vrijdag 19 november, 11:30 – 16:30
Lesdag 5, zaterdag 4 december, 11:30 – 15:30
Examens, zaterdag 18 december 11:30 – 15:00

Meedoen? Schrijf je in via deze link.

n.b.:  de definitieve eindtijd van de lesdagen en de examens is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de opleiding. Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

Lesgeld gevorderde mat Pilates opleiding

€575,- (exclusief 21%/ €120,62 BTW)

Het lesgeld omvat het volgende:
* het handboek “Your Health’, Joseph H. Pilates;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* 5 opleidingsdagen inclusief 2 groepssessies, 1 duetsessie, examendag inclusief 1 theorie-examen en 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid). Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Ontvang een deel van je lesgeld terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor de gevorderde mat Pilates opleiding kun je voor het fiscale jaar 2020 het volledige lesgeld -€250,- aftrekken van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Praktische informatie

Een deel van het lesmateriaal (het handboek van Joseph H. Pilates) wordt in het Engels aangeboden.

In het theorie-examen van de gevorderde mat Pilates opleiding worden ook vragen gesteld die betrekking hebben op toepasbaarheid van de basis Pilates anatomie.

Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

  • De basis mat Pilates opleiding gevolgd te hebben;
  • De namen en volgorde van de oefeningen uit het hoofd te leren en te kennen uit het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller. Dit handboek heb je ontvangen bij je basis mat Pilates opleiding.
  • Deel te nemen aan minimaal 5 klassiek gedoceerde gevorderde Pilates matlessen.

n.b.: heb je een andere Pilates basis opleiding gevolgd, dan kan je niet deelnemen aan deze gevorderde mat opleiding vanwege de verschillen tussen opleidingen.

Stage

gevorderde mat Pilates opleiding

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Interesse?

Schrijf je in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen.

Graag tot Pilates!