Tijdens de gevorderde mat Pilates opleiding leer je 16 gevorderde mat-oefeningen te doceren en te integreren in de basis mat lessen. Ook oefen je met de reeds opgedane kennis in de Pilates teaching tools, filosofie en onderwijsformule. Bij deze opleiding baseren we ons volledig op de klassieke Pilates-methode ‘The Art of Contrology’, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch (beter) leert begrijpen.

Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 8 deelnemers per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

 

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot gevorderde Pilates mat docent behalen? Welkom!

Data gevorderd mat Pilates opleiding

Ieder jaar geven we slechts 1 keer de gevorderde mat opleiding. Wees er snel bij want vol =vol!

Lesdagen Data (2024)
Lesdag 1 1 maart, 14:00 – 17:00
Lesdag 2 2 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 3 22 maart, 14:00 – 17:00
Lesdag 4 23 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 5 5 april, 14:00 – 17:00
Examens 6 april, 11:00 – 14:00

n.b.: Na iedere opleidingsdag heb je de mogelijkheid om in de Club te blijven oefenen tot uiterlijk 17:00 uur.

 

Lesdagen Data (2025)
Lesdag 1 7 maart, 10:00 – 13:30
Lesdag 2 15 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 3 21 maart, 10:00 – 13:30
Lesdag 4 29 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 5 4 april, 10:00 – 13:30
Examens 12 april, 11:00 – 14:00

Meedoen? Schrijf je in via deze link.

Lesgeld gevorderde mat Pilates opleiding

Het lesgeld omvat het volgende:

* het handboek “Your Health’, Joseph H. Pilates;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* 6 opleidingsdagen inclusief groepssessies, 1 duetsessie en een examendag inclusief 1 theorie-examen en 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid). Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Je betaald voor deze opleiding €695,- incl. 21% BTW.

Praktische informatie

Een deel van het lesmateriaal (het handboek van Joseph H. Pilates) wordt in het Engels aangeboden. In het theorie-examen van de gevorderde mat Pilates opleiding worden ook vragen gesteld die betrekking hebben op toepasbaarheid van de basis Pilates anatomie.

Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

  • De basis mat Pilates opleiding gevolgd te hebben;
  • De namen en volgorde van de oefeningen uit het hoofd te leren en te kennen uit het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller. Dit handboek heb je ontvangen bij je basis mat Pilates opleiding.
  • Deel te nemen aan minimaal 5 klassiek gedoceerde gevorderde Pilates mat lessen.

n.b.: heb je een andere Pilates basis opleiding gevolgd, dan kan je alleen aan deze opleiding deelnemen als je minimaal 5 lessen bij ons hebt gevolgd (dit is vanwege de verschillen tussen opleidingen).

Stage

gevorderde mat Pilates opleiding

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Interesse?

Schrijf je in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen.

Graag tot Pilates!