Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates

Pilates tijdens en na de zwangerschap biedt vele voordelen voor het lichaam. Het zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Daarbij worden overbelaste spieren ontlast en verwaarloosde spieren weer geactiveerd en versterkt. Met het beoefenen van Pilates kan je bekkeninstabiliteit, incontinentie en rugklachten voorkomen, verminderen of zelfs laten verdwijnen. Maar er zijn hierbij ook veel aandachtspunten voor jou als Pilates docent!

Tijdens deze opleiding leer je alles over de aandachtspunten bij het beoefenen van Pilates tijdens en na de zwangerschap. Je leert de 18 mat oefeningen uit de basis mat Pilates opleiding op een veilige manier op te bouwen en aan te passen voor zwangeren en vrouwen die onlangs bevallen zijn. De opleiding bestaat uit 1 opleidingsdag. Tijdens de opleidingsdag behandelen we een stuk theorie, nemen we de oefeningen door en heb je gelegenheid om vragen te stellen.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende certificaat Zwangerschapspilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld

1 lesdag, €149,- incl. 21% BTW. Het lesgeld is inclusief hand-out van de presentatie en een beschrijving alle oefeningen.

Data

We geven gemiddeld 1x per jaar de zwangerschapspilates opleiding. Zie onderstaand de komende datum.
22 juni 2024, 11:00 – 15:00

Je kunt ook virtueel aansluiten via Zoom. De link naar de meeting ontvang je direct bij inschrijving.

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link!

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je de basis mat Pilates opleiding te hebben gevolgd.

Als je een andere basis mat Pilates opleiding gevolgd hebt en toch aan deze opleiding tot Zwangerschapspilates-docent wilt deelnemen, dan ben je verplicht voorafgaand minimaal 5 lessen bij ons te komen volgen. Dan heb je meer profijt van deze opleiding. Dit kan ook online via klassiekpilates.nl. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heb je een blessure? Neem ook dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven op onze locatie Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Je kunt ook virtueel aansluiten via Zoom. De link naar de meeting ontvang je direct bij inschrijving.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link! Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen.

Graag tot Pilates!