Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates.

 

De volledige Pilates mat opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’ en ‘Your Health’. De opleiding staat met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding. Deze Pilates opleiding vormt de basis van de Pilates-methode ‘The Art of Contrology’. Elk daarop volgende opleiding bouwt verder op de informatie die tijdens deze opleiding is geleerd.

Tijdens de opleidingsdagen leer je 32 mat-oefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomie, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch leert begrijpen. We starten de opleiding met de basis van de Pilates mat. Na het behandelen van de basis heb je een aantal weken om daarmee te oefenen voordat je doorgaat met de meer gevorderde oefeningen te integreren. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 deelnemers en een maximum van 8 deelnemers per groep gesteld en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

 

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates mat docent behalen? Welkom!

Data Pilates mat opleiding

Ieder jaar geven we slechts 1 keer de volledige mat Pilates opleiding. Wees er snel bij want vol =vol!

Lesdagen Data (2024)
Lesdag 1 12 januari, 10:00 – 15:00
Lesdag 2 13 januari, 10:15 – 14:15
Lesdag 3 26 januari, 09:00 – 15:00
Lesdag 4 27 januari, 10:15 – 14:15
Lesdag 5 9 februari, 09:00 – 15:00
Examens basis mat 10 februari, 11:00 – 14:00
Lesdag 7 1 maart, 14:00 – 17:00
Lesdag 8 2 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 9 22 maart, 14:00 – 17:00
Lesdag 10 23 maart, 11:00 – 14:00
Lesdag 11 5 april, 14:00 – 17:00
Examens gevorderd mat 6 april, 11:00 – 14:00

n.b.: Na iedere opleidingsdag heb je de mogelijkheid om in de Club te blijven oefenen tot uiterlijk 17:00 uur.

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link!

Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

Lesgeld Pilates mat opleiding

Het lesgeld omvat het volgende:

* het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller t.w.v: €24,95;
* de reader ‘Basis mat Pilates’ waarin alle basis oefeningen uitgeschreven staan;

* onbeperkt toegang tot de e-learning ‘Basis mat Pilates’ op klassiekpilates.nl met alle oefeningen (inclusief filmpjes) t.w.v €79,-;
* het handboek “Your Health’, Joseph H. Pilates t.w.v: €29,95 waarin alle gevorderde oefeningen uitgeschreven staan;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* 12 opleidingsdagen inclusief groepssessies, duetsessies en 2 examendagen inclusief 2 theorie-examen en 4 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid basis en gevorderd). 

Je betaald voor deze volledige mat Pilates opleiding €1295,- incl. 21% BTW.
Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Pilates opleiding

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

* De namen en volgorde van de oefeningen uit de basis mat uit het hoofd te leren en te kennen. Deze ontvang je direct na inschrijving.
* Deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates matlessen zodat je in ieder geval een goede basis van Pilates in je lijf hebt. Dit kan bij ons in de Club zowel live plaatsvinden in Alphen aan den Rijn alsmede digitaal door het volgen van online lessen/ video’s. Uiteraard kan je de lessen ook volgen bij een klassieke Pilates studio bij jou in de buurt.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem dan even contact op zodat wij jou een persoonlijk advies kunnen geven!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio bij jou in de buurt. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. De uren kan je bijvoorbeeld uitstekend invullen voorafgaand aan 1 van de opleidingsdagen. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

Een deel van het lesmateriaal (de handboeken van Joseph H. Pilates) wordt in het Engels aangeboden. Het overige lesmateriaal is geschreven in het Nederlands.

De opleiding wordt gegeven op de Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn en online via Zoom. Desgewenst kan je 1 of meerdere dagen online aansluiten. Maar let op; online mis je het oefenen met je eigen vaardigheid en je lesgeefvaardigheden, je kunt dan alleen observeren.

Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een proefweek te boeken!

Graag tot Pilates!