Basis mat Pilates opleiding

Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates.

De Basis mat Pilates opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’. De opleiding staat met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding. Deze Pilates opleiding vormt de basis van de Pilates-methode ‘The Art of Contrology’. Elk daarop volgende opleiding bouwt verder op de informatie die tijdens deze opleiding is geleerd.

Tijdens de opleidingsdagen leer je 18 matoefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilatesoefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch leert begrijpen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke (Romana’s) Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers gesteld per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld basis mat Pilates opleiding

tijdelijk 100 euro korting: van €675- voor €575,- (exclusief 21% BTW) Het lesgeld omvat het volgende:

* het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller t.w.v: €24,95;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* de reader ‘Basis mat Pilates’ waarin alle oefeningen uitgeschreven staan;

* onbeperkt toegang tot de e-learning ‘Basis mat Pilates’ op klassiekpilates.nl met alle oefeningen (inclusief filmpjes) t.w.v €79,-;
* 6 opleidingsdagen inclusief 4 groepssessies met persoonlijke correcties waarvan 1 examendag inclusief 1 theorie-examen en 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid).
Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Ontvang een deel van je lesgeld terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor de basis mat Pilates opleiding kun je voor het fiscale jaar 2021 het volledige lesgeld -€250,- aftrekken van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Pilates opleiding

 

Data basis mat Pilates opleiding

De eerstvolgende data voor de basis mat Pilates opleiding:

Najaar 2021:

Startdatum 16 oktober 2021 *4 plekken beschikbaar*
Lesdag 1, zaterdag 16 oktober, 11:30 – 15:30
Lesdag 2, vrijdag 29 oktober, 11:30 – 16:30
Lesdag 3, zaterdag 20 november, 11:30 – 15:30
Lesdag 4, vrijdag 3 december, 11:30 – 16:30
Lesdag 5, vrijdag 17 december, 11:30 – 16:30
Examens: zaterdag 18 december, 11:30 – 15:00 *

De eindtijd van de dagen is een richtlijn, afhankelijk van de vragen en de te behandelen stof kan een lesdag maximaal 1 uur uit- of inlopen.
*: de examendag wordt in onderling overleg gepland. Komt deze datum niet uit, dan plannen we samen een andere datum.

COVID-19 maatregelen: Onze opleidingen vinden plaats in onze ruime, goed geventileerde Club.  We houden daarbij zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kan een lesdag niet doorgaan vanwege (nieuwe) maatregelen vanuit de regering? Dan houden we een deel van de lesdag online. In overleg met de groep kan een deel van de praktijk ook online gegeven worden. Het grootste deel van de praktijklessen zal echter altijd plaatsvinden in de Club, omdat wij geloven in persoonlijke begeleiding en jou goed op weg willen helpen in je eigen vaardigheden. Indien daardoor (een deel van) een lesdag niet door kan gaan dan wordt in overleg met de deelnemers een nieuwe lesdag gepland. 

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link!

Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

    • De namen en volgorde van de oefeningen uit het hoofd te leren en te kennen. Deze ontvang je direct na inschrijving.
    • Deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates matlessen zodat je in ieder geval een goede basis van Pilates in je lijf hebt. Dit kan bij ons in de Club zowel live plaatsvinden in Alphen aan den Rijn alsmede digitaal door het volgen van online lessen/ video’s. Uiteraard kan je de lessen ook volgen bij een klassieke Pilates studio bij jou in de buurt.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem dan even contact op zodat wij jou een persoonlijk advies kunnen geven!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio bij jou in de buurt. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. De uren kan je bijvoorbeeld uitstekend invullen voorafgaand aan 1 van de opleidingsdagen. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

Basis mat Pilates opleiding

Een deel van het lesmateriaal (het handboek van Joseph H. Pilates) wordt in het Engels aangeboden. Het overige lesmateriaal is geschreven in het Nederlands.

De opleiding wordt gegeven op de Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een proefweek te boeken!

Graag tot Pilates!