Basis mat Pilates opleiding

Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates

De Basis mat Pilates opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’. De opleiding staat met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding. Deze Pilates opleiding vormt de basis van de Pilates-methode ‘The Art of Contrology’. Elk daarop volgende opleiding bouwt verder op de informatie die tijdens deze opleiding is geleerd.

Tijdens de opleidingsdagen leer je 18 matoefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilatesoefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch leert begrijpen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke (Romana’s) Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers gesteld per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld basis mat Pilates opleiding

Schrijf je voor 15 oktober in en betaal €695,- in plaats van €795,-! (inclusief 21% BTW)

Het lesgeld omvat het volgende:

Pilates opleiding

* het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* de reader ‘Basis mat Pilates’;
* 6 opleidingsdagen inclusief 4 groepssessies en 1 duetsessie;
* een examendag inclusief 1 theorie-examen en 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid).
Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Ontvang een deel van je lesgeld terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor de basis mat Pilates opleiding kun je voor het fiscale jaar 2019 het volledige lesgeld -€250,- aftrekken van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Data basis mat Pilates opleiding nov ’19 – feb ’20

Lesdagen november ’19 – februari ’20
Lesdag 1 vrijdag 1 november 2019, 12:00 – 17:00
Lesdag 2 zaterdag 2 november 2019, 12:00 – 16:00
Lesdag 3 vrijdag 13 december 2019, 12:00 – 17:00
Lesdag 4 zaterdag 14 december 2019, 12:00 – 16:00
Lesdag 5 vrijdag 30 januari 2020, 12:00 – 17:00
Lesdag 6 zaterdag 1 februari 2020, 12:00 – 16:00
Examens zaterdag 29 februari 2020, 09:30 – 14:00

n.b.:  de definitieve eindtijd van de lesdagen en examens is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de opleiding.

De volgende reeksen starten weer in januari, april & oktober 2020.

Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

VoorwaardenBasis mat Pilates opleiding

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

    • De namen en volgorde van de oefeningen uit het hoofd te leren en te kennen. Deze ontvang je direct na inschrijving.
    • Deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates matlessen zodat je in ieder geval een goede basis van Pilates in je lijf hebt.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem dan even contact op zodat wij jou een persoonlijk advies kunnen geven!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. De uren kan je bijvoorbeeld uitstekend invullen voorafgaand aan 1 van de opleidingsdagen. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Locatie

Pilates Club
Energieweg 2C
2404 HE Alphen aan den Rijn

Praktische informatie

Een deel van het lesmateriaal (het handboek) wordt in het Engels aangeboden.

Op de locatie is thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Interesse?

Schrijf je direct in via onderstaand formulier. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een gratis proefles te boeken!

Graag tot Pilates!