Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates.

De Basis mat Pilates opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’. De opleiding staat met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding. Deze Pilates opleiding vormt de basis van de Pilates-methode ‘The Art of Contrology’. Elk daarop volgende opleiding bouwt verder op de informatie die tijdens deze opleiding is geleerd.

Tijdens de opleidingsdagen leer je 18 matoefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de Pilatesoefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch leert begrijpen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke (Romana’s) Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers gesteld per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld basis mat Pilates opleiding

Het lesgeld omvat het volgende:

* het handboek “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, Joseph H. Pilates & William J. Miller t.w.v: €24,95;
* de hand-outs van alle opleidingsdagen;
* de reader ‘Basis mat Pilates’ waarin alle oefeningen uitgeschreven staan;

* onbeperkt toegang tot de e-learning ‘Basis mat Pilates’ op klassiekpilates.nl met alle oefeningen (inclusief filmpjes) t.w.v €79,-;
* 6 opleidingsdagen inclusief 4 groepssessies met persoonlijke correcties en 1 examendag  (1 theorie-examen en 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef vaardigheid). De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten op locatie (praktijk en theorie gecombineerd). 

Je betaald voor deze basis mat Pilates opleiding €695,- incl. 21% BTW.
Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €45,-.

Pilates opleiding

 

Data basis mat Pilates opleiding

Ieder jaar is er 1 startdatum. We starten altijd in januari, waardoor je eventueel ook direct daarna mee kan doen met de gevorderde mat opleiding. Wees er snel bij want vol =vol!

Lesdagen Data (2024)
Lesdag 1 12 januari, 10:00 – 15:00
Lesdag 2 13 januari, 10:15 – 14:15
Lesdag 3 26 januari, 09:00 – 15:00
Lesdag 4 27 januari, 10:15 – 14:15
Lesdag 5 9 februari, 09:00 – 15:00
Examens 10 februari, 11:00 – 14:00

n.b.: Na iedere opleidingsdag heb je de mogelijkheid om in de Club te blijven oefenen tot uiterlijk 17:00 uur.

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link!

 

Lesdagen Data (2025)
Lesdag 1 10 januari, 10:00 – 14:30
Lesdag 2 18 januari, 10:15 – 14:15
Lesdag 3 24 januari, 9:00 – 14:30
Lesdag 4 1 februari, 10:15 – 14:15
Lesdag 5 7 februari, 09:00 – 14:30
Examens 15 februari, 11:00 – 14:00

Komen bepaalde data of de dagen je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

* De namen en volgorde van de oefeningen uit het hoofd te leren en te kennen. Deze ontvang je direct na inschrijving.

* Deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates matlessen zodat je in ieder geval een goede basis van Pilates in je lijf hebt. Dit kan bij ons in de Club zowel live plaatsvinden in Alphen aan den Rijn alsmede digitaal door het volgen van online lessen/ video’s. Uiteraard kan je de lessen ook volgen bij een klassieke Pilates studio bij jou in de buurt.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem dan even contact op zodat wij jou een persoonlijk advies kunnen geven!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio bij jou in de buurt. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. De uren kan je bijvoorbeeld uitstekend invullen voorafgaand aan 1 van de opleidingsdagen. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

Basis mat Pilates opleiding

Een deel van het lesmateriaal (het handboek van Joseph H. Pilates) wordt in het Engels aangeboden. Het overige lesmateriaal is geschreven in het Nederlands.

De opleiding wordt gegeven op de Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn en online via Zoom. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een proefweek te boeken!

Graag tot Pilates!