De Pilates-methode is een uniek systeem van rek- en krachtoefeningen en is meer dan 80 jaar geleden door Joseph H. Pilates ontwikkeld. Van het beoefenen van Pilates krijg je sterke spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans. Bij Pilates Club Alphen aan den Rijn werken Pilates trainers en mastertrainers die gespecialiseerd zijn in Klassiek Pilates, de meest pure vorm van Pilates.

Wij zijn 6 dagen per week open en er zijn lessen op verschillende tijden van de dag. Groepslessen bij de Pilates Club worden gegeven in 3 niveaus: Pilates (1), 30 minuten Pilates (2) en Power Pilates (3). Ook geven wij Tower Pilates (alle levels) waarbij we gebruik maken van veren voor extra weerstand. Naast de groepslessen worden ook regelmatig workshops georganiseerd om je kennis te laten maken met Pilates bij de Club, voor zowel beginners als gevorderde Pilates-liefhebbers. In het zomerseizoen organiseren we de workshops SUP & Pilates en Pilates aan het Meer voor alle liefhebbers van buiten sporten.

Kom langs voor een gratis proefles en ontdek zelf alle voordelen van Pilates bij de Pilates Club! Reserveer via deze link je proefles online.

Ben je Pilatestrainer in spé en wil je alle ins en outs weten van Klassiek Pilates? Bekijk dan ons interne opleidingsaanbod.

Heb je vragen? Bel ons op 0172-577138. Ook kan je een WhatsApp bericht sturen via 06-41985653.

Je bent van harte welkom om onze passie voor Pilates te komen ervaren!

Trainers Pilates Club Alphen aan den Rijn

Trainsters Pilates Club
v.l.n.r: Annebel, Bianca, Evelien, Rita, Breyaunne.

EvelienAls oprichtster van de Pilates Club is Evelien je vaste aanspreekpunt. Met ruim 15 jaar ervaring in de sportwereld heeft zij zich gespecialiseerd in lessen die gericht zijn op houding, coördinatie en soepelheid. Zij is opgeleid in Peak Pilates (apparatus en mat level 1), The Pilates Standard, Power Pilates, Aalo Pilates (apparatus en mat level 1+2), Perfect Pilates (level 1 +2), Zwangerschapspilates, Pilates met de Ring en Pilates bij rugklachten. Met het runnen van haar eigen Pilates Club heeft zij een droom kunnen waarmaken. De Club is een grote hobby van haar en zij runt hem met veel plezier. Naast de Club is zij coördinator informatieveiligheid (CISO) bij de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem. De lessen van Evelien staan garant voor een pittige, verantwoorde work-out met veel persoonlijke begeleiding. Je bent van harte welkom om dit te komen ervaren bij Pilates Club Alphen aan den Rijn!

Rita is moeder van 2 volwassen kinderen en getrouwd. Al 25 jaar geeft zij gymnastiekles en de laatste 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in ouderen en bewegen. Al heel snel had ze in de gaten dat Pilates echt heel goed is voor je lichaam. Ze kwam bij de Pilates Club terecht om haar kennis over Pilates te verbreden. Met deze wetenschap en met haar diploma’s basis & gevorderd mat Pilates, zwangerschapspilates, Pilates met de Ring en Pilates bij rugklachten van de Pilates Club weet zij het helemaal zeker: Pilates is geweldig goed voor jong en oud!

 

Bianca

Bianca woont samen met Jos en hun kinderen in Woubrugge. Ze volgt al geruime tijd lessen bij de Pilates Club. Destijds is ze begonnen om houding, zit en balans te verbeteren voor haar grote hobby: paardrijden. Inmiddels is Pilates ook een grote hobby van haar geworden. In maart 2015 heeft ze de opleiding Klassiek Pilates basis mat afgerond en in 2018 ook Pilates bij Rugklachten bij de Pilates Club Alphen aan den Rijn. Ze hoopt haar enthousiasme voor klassiek Pilates te kunnen overbrengen in haar lessen.

 

Breyaunne woont samen met haar man en zoontje in Leidschendam en heeft in 2019 besloten om haar hart te volgen en te gaan doen wat haar energie geeft. Ze schreef zich in voor de opleiding Klassiek Pilates basis mat en haalde in september 2020 haar diploma. Ze heeft gekozen voor de Klassiek Pilates basis mat omdat ze het belangrijk vindt om mensen op de juiste manier te laten bewegen en weer controle te laten krijgen over hun lichaam. In haar lessen legt ze daar ook de focus op. Iedere woensdagavond geeft ze nu les. Sluit je ook aan?

 

In augustus 2021 is Annebel onderdeel geworden van ons team. Annebel is ook fitnesstrainster in een sportschool en heeft zich al haar hele leven bezig gehouden met (top)sport. Pilates zit in haar familie en zij heeft het altijd al leuk gevonden. Begin 2021 is zij daarom de opleiding tot Pilatestrainster gaan volgen bij Evelien. Zo kan ze zichzelf meer gaan verdiepen in Pilates en nu ook lesgeven. Naast haar werk studeert ze psychologie en sport ze ook graag in haar vrije tijd.  Annebel geeft op vrijdagavond les en heeft er super veel zin in!