Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates.

Tower Pilates staat garant voor snel resultaat. Tijdens deze Pilatesles werk je met veren voor extra weerstand. Dit helpt je om de Pilates-oefeningen diep te voelen en onder controle uit te voeren. In tegenstelling tot de oefeningen op de mat is er bij Tower Pilates geen vaste volgorde waardoor de les perfect kan worden afgestemd op ieders behoefte. Tower Pilates is daarom geschikt voor alle niveaus.

De Tower Pilates opleiding bij de Pilates Club staat garant voor persoonlijke begeleiding. Deze Tower Pilates opleiding bouwt verder op de informatie die tijdens de Pilates basis mat opleiding is geleerd. Tijdens de opleidingsdagen leer je diverse Toweroefeningen tot in de details kennen en wordt je bekend gemaakt met de anatomische basis, gerelateerd aan de oefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen technisch (beter) leert begrijpen. Ook leer je de oefeningen te doceren en wordt je bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op authentiek Pilates kunnen wij jou hiermee een unieke, branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij deze opleiding een minimum van 3 deelnemers en een maximum van 8 deelnemers per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Tower Pilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld Tower Pilates opleiding

5 lesdagen + 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef-vaardigheid)
€695,- incl. 21% BTW 

Het lesgeld omvat de reader en 5 opleidingsdagen incl. 3 groepssessies, 2 duetsessies, observatie-uren en een examendag incl. 2 praktijkexamens (eigen vaardigheid en lesgeef-vaardigheid). Mocht je een examen niet halen dan kost een herexamen €49,-.

Data Tower Pilates opleiding

De eerstvolgende data voor de Tower Pilates opleiding zijn:

Lesdagen Data (2024)
Lesdag 1 1 november, 10:00 – 13:00
Lesdag 2 9 november, 9:00 – 14:00
Lesdag 3 15 november, 10:00 – 13:00
Lesdag 4 23 november, 9:00 – 14:00
Lesdag 5 29 november ,10:00 – 13:00
Examens 7 december, 11:00 – 14:00

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

    • Een Pilates basis mat opleiding te hebben gevolgd.
    • Deel te nemen aan minimaal 5 klassiek gedoceerde Tower Pilates lessen.

Mocht je een basis mat Pilates opleiding gevolgd hebben bij een andere opleider en toch aan deze opleiding tot Tower Pilates docent wilt deelnemen, dan adviseren we je om eerst lessen bij ons te komen volgen. Online behoort ook tot de mogelijkheden. Dan heb je meer profijt van deze opleiding. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem ook dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeefvaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven op onze locatie: Energieweg 2c in Alphen aan den Rijn. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Vragen?

Neem contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een gratis proefles te boeken!

Graag tot Pilates!

Inschrijven

Schrijf je direct in voor deze opleiding via deze link.