Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates

De Pilates Ring is een lichte en effectieve trainingstool. Je drukt de ring in om tegen de weerstand in te trainen. Tijdens deze opleidingsdag leer je werken met de Pilates Ring, ook wel Magic Circle genoemd. Je gaat ervaren hoe je jouw deelnemers dieper en intensiever kunt laten trainen met behulp van deze uitvinding van Joseph H. Pilates. Je leert hoe Joseph H. Pilates de Ring toepaste in zijn trainingen en hoe je de Pilates Ring kunt toepassen bij de 18 mat oefeningen uit de basis mat Pilates opleiding. De opleiding zorgt ervoor dat je de oefeningen dankzij de Ring technisch beter leert begrijpen, opbouwen maar zeker ook intensiveren. Tijdens de workshop behandelen we een stuk theorie, nemen we alle oefeningen door en heb je gelegenheid om vragen te stellen.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot Pilates docent met de Ring behalen? Welkom!

Lesgeld

Pilates met de Ring: 1 dag, €149,- incl. 21% BTW. Het lesgeld is inclusief hand-out van de presentatie met een beschrijving van de oefeningen.

Data P

We geven gemiddeld 1x per half jaar de opleiding Pilates met de Ring. Zie onderstaand de komende data:
16 december, 10:15 – 14:15.
6 juli 2024, 11:00 – 15:00

Je kunt ook virtueel aansluiten via Zoom. De link naar de meeting ontvang je direct bij inschrijving.

Meedoen? Schrijf je direct in via deze link

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je de basis mat Pilates opleiding of minimaal 5 groepslessen Klassiek Pilates te hebben gevolgd.

Heb je een andere basis mat Pilates opleiding gevolgd en wil je toch deze workshop tot Pilates-rugklachten-docent wilt meedoen, dan adviseren we je om voorafgaand aan de opleidingsdag een aantal lessen bij ons te komen volgen. Dan heb je meer profijt van deze opleiding. Dit kan ook eventueel online via klassiekpilates.nl. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven in de Pilates Club op de Energieweg 2C in Alphen aan den Rijn. Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Je kunt ook virtueel aansluiten via Zoom. De link naar de meeting ontvang je direct bij inschrijving.

Interesse?

Schrijf je direct in via deze link! Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen.

Graag tot Pilates!