begin met pilates in alphen aan den rijn

Het is best een ‘ding’ in de Club. Iedere les vragen we van tevoren: ‘Hoe gaat het met je? Zijn er nog bijzonderheden die je wilt delen over je lijf?’. In de Club verneem ik de meest uiteenlopende verhalen over blessures. Want, kan je Pilates wel beoefenen bij blessures? Hoe dit nu precies zit en hoe wij hiermee omgaan bij de Pilates Club deel ik graag met je in deze nieuwe blog.

Ruim 80% van de Nederlandse bevolking loopt wel eens een blessure op. Bedenk je maar eens: ben je wel eens door je enkel gegaan? Heb je wel eens pijn in je rug, nek of schouders? Uiteraard willen we allemaal graag van onze blessures en vooral van de pijn af. Maar waar begin je en hoe pak je het nu aan? Wij helpen je graag!

Een blessure kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak is het belangrijkste om eerst te achterhalen bij de aanpak voor het verhelpen van de blessure. Nog mooier is om een blessure te vermijden door preventief te bewegen en genoeg rust te nemen. Maar heb je eenmaal een blessure te pakken is het belangrijk om deze oorzaak te kennen, zodat je daar tijdens het sporten en in je dagelijks leven rekening mee kan houden. En wat de blessure precies inhoudt is per geval anders. Wij richten ons niet op de symptomen, want we willen deze symptomen juist verhelpen.Een blessure.. wat nu?

Wij zorgen er in onze studio altijd eerst voor dat men bij een specialist of therapeut langs is geweest om achter de oorzaak te komen. Daarom werken wij veel samen met Alphense specialisten: Embody Health, Sanos RugzorgCesartherapie KapelKruijdenberg fysiotherapie en Van den Berg fysiotherapie. Vervolgens stellen wij het liefst samen met de specialist of therapeut en de client een behandelplan op. Het kan heel goed zijn dat het eerst nodig is alleen behandelingen bij de specialist of therapeut te volgen, alvorens je bij ons aan de slag kan.

In onze studio werken wij veel met de beroemde ‘Apparatus’, ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Deze apparaten werken met trekveren, waardoor er veel ondersteuning is bij het uitvoeren van bewegingen en ze heel veel feedback geven aan het lijf. Bij de uitvoering zien wij direct of iemand aanpassingen nodig heeft of al na een aantal sessies mee kan draaien in de groepslessen op de mat. Tijdens de groepslessen werken wij met functionele houdingsoefeningen uit de Pilates-methode.

Ons doel is dat iemand weer ‘snel op de been’ komt, met zo min mogelijk financiele middelen en zoveel mogelijk hulp. Het gaat er immers om dat je van de pijn afkomt zodat je weer alle normale dagelijkse bezigheden kan uitvoeren. Wij begrijpen ook heel goed dat 1 op 1 sessies voor veel mensen financieel niet zo goed haalbaar is.

Onze ervaring leert, dat mensen na een aantal maanden training veel minder of helemaal geen klachten meer hebben. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Sinds de oprichting van de Pilates Club in 2010 steken we veel tijd en energie in opleidingen, waardoor we durven te beweren: “Pilates kan helpen helen, met de juiste begeleiding.”

Pilates bij blessures

Heb je een blessure en ben je onder behandeling van een arts of therapeut? Dan kan je bij ons alleen terecht na goedkeuring van de behandelend arts of therapeut. Indien gewenst, kunnen we hierbij samenwerken met je therapeut of specialist. Twijfel je of Pilates geschikt is voor jou? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Klachten?

Wij geven regelmatig de workshop Pilates bij klachten en blessures. We nemen vooraf contact met je op om je klachten/ blessures te bespreken zodat we de workshop geheel af kunnen stemmen op de aanwezige deelnemers. Gemiddeld zijn er 3 lessen nodig om de aanpassingen op de oefeningen door te nemen en te begrijpen. Met deze kennis kan je vervolgens met een gerust(er) gevoel de reguliere lessen volgen.

Heb jij een goede houding?

De workshop “Heb jij een goede houding?” is uitstekend geschikt voor mensen die graag meer willen weten over een correcte manier van staan, zitten en tillen. Een slechte houding is namelijk vaak 1 van de oorzaken van blessures.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of wil je eerst iets met mij delen alvorens je aan de slag gaat? Laat het mij gerust even weten!

Liefs, Evelien