SUP & Pilates opleiding

Klassiek Pilates, volgens de principes van Joseph H. Pilates

De SUP & Pilates opleiding bij de Pilates Club is de enige opleiding in de Benelux die gebruik maakt van het originele werk van Joseph H. Pilates: ‘Return to Life Through Contrology’. De opleiding staat met maximaal 8 deelnemers garant voor persoonlijke begeleiding.

SUP en Pilates in Alphen aan den Rijn

Tijdens de opleidingsdagen leer je de 18 matoefeningen van de basis mat Pilates te doceren op de SUP plank en wordt je bekend gemaakt met de basis van Stand Up Paddling, gerelateerd aan de Pilates-oefeningen. De opleiding helpt je bij het verbeteren van je eigen vaardigheid en zorgt ervoor dat je de oefeningen en SUP technisch beter gaat begrijpen. Je leert de oefeningen op een veilige manier op te bouwen en je wordt bekend gemaakt met de Pilates Club teaching tools, filosofie en onderwijsformule.

Pilates Club baseert zich volledig op de klassieke Pilates-methode, zoals Joseph H. Pilates deze bedoeld heeft. Omdat andere opleidingen gebaseerd zijn op de later ontwikkelde authentieke (Romana’s) Pilates kunnen wij jou met ons aanbod een unieke en branche-erkende opleiding bieden. Bovendien geloven wij dat we de gewenste resultaten alleen kunnen behalen door jou goede begeleiding en voortdurende ondersteuning te geven op jouw leerpad. Daarom is er bij onze opleidingen een minimum van 4 en een maximum van 8 deelnemers gesteld per groep en heb je de mogelijkheid om bij de Pilates Club stage te komen volgen.

Kom je naar de SUP & Pilates opleiding? Zorg er dan voor dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent en nauw sluitende kleding aan hebt, het liefst van nylon o.i.d.. Mocht je per ongeluk in het water vallen, dan is het met deze kleding aan niet zo zwaar om weer op de plank te klimmen.

Wil je jouw kennis over Pilates uitbreiden? Wil je bij ons jouw branche-erkende diploma tot SUP & Pilates docent behalen? Welkom!

Lesgeld SUP & Pilates opleiding

2 lesdagen: €190,- (€229,90 incl 21% BTW) inclusief huur van de SUP-plank.

Het lesgeld omvat 2 opleidingsdagen incl. theorie, 2 groepssessies & observatie-uren.

Ontvang een deel van je lesgeld terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor de SUP & Pilates opleiding kun je voor het fiscale jaar 2021 het volledige lesgeld -€250 aftrekken van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Data SUP & Pilates opleiding 2021

COVID-19 garantie: Onze opleidingen vinden plaats in onze ruime, goed geventileerde Club.  We houden daarbij zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kan een lesdag niet doorgaan vanwege nieuwe maatregelen vanuit de regering? Dan houden we een deel van de lesdag (de theorie) online. In overleg met de groep kan een deel van de praktijk ook online gegeven worden. Het grootste deel van de praktijklessen zal echter altijd plaatsvinden in de Club, omdat wij geloven in persoonlijke begeleiding en jou goed op weg willen helpen in je eigen vaardigheden. Indien daardoor (een deel van) een lesdag niet door kan gaan dan wordt in overleg met de deelnemers een nieuwe lesdag gepland. 

De eerstvolgende data voor de SUP & Pilates opleiding zijn:

Lesdagen

 

2021
Lesdag 1 vrijdag 9 april 11:30 – 16:30
Lesdag 2 zaterdag 10 april, 11:30 – 16:30

 

Lesdagen

 

2021
Lesdag 1 vrijdag 4 juni, 11:30 – 16:30
Lesdag 2 zaterdag  5 juni, 11:30 – 16:30

De eindtijd is een richtlijn en afhankelijk van het aantal deelnemers aan de opleiding en het aantal vragen :-).
Komen de data je niet goed uit? Neem gerust contact met ons op om je voorkeur te delen zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden.

Voorwaarden

Voorafgaand aan de opleiding dien je:

    • De Pilates basis mat opleiding te hebben gevolgd.
    • Deel te nemen aan minimaal 10 klassiek gedoceerde Pilates lessen.

n.b.: mocht je een andere basis mat Pilates opleiding gevolgd hebben en toch aan deze opleiding tot SUP & Pilates-docent wilt deelnemen, dan adviseren we je om privé-sessies of groepslessen bij ons te komen volgen. Digitale lessen behoren ook tot de mogelijkheden. Dan heb je meer profijt van deze opleiding. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Heb je een blessure of ben je zwanger? Neem ook dan even contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!

Stage

Als stage tijdens je opleiding raden we je aan om lesuren te observeren en zelf lesuren te doceren. Het aantal uur en de verdere voorwaarden worden helemaal afgestemd op jou als persoon. Afhankelijk van je ervaringen, uitvoering, lesgeef-vaardigheden en vooropleiding worden hierover onderlinge afspraken gemaakt. Reken voor de opleiding in ieder geval op minimaal 1 uur in de week observatie, 1 uur in de week lesgeven en 2 uur in de week zelfstudie. Dit is het absolute minimum. Wij raden aan om zoveel mogelijk uren in te vullen zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Voor de observatie-uren kan je terecht bij de Pilates Club of een andere klassieke Pilates-studio. De uren hiervoor worden ook in onderling overleg afgestemd. Het doceren van lesuren kan je invullen bij een klassieke Pilates-studio of andere sportclub bij jou in de buurt.

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven vanaf onze locatie: Energieweg 2c in Alphen aan den Rijn.

Op de locatie is koffie, thee en water beschikbaar. Ook kan je gebruik maken van een SUP-plank van ons. Vlakbij ligt winkelcentrum de Baronie waar je broodjes, salades en vers fruit kunt halen.

Vragen?

Neem contact op met Evelien via deze link. Zij is je vaste aanspreekpunt voor alle opleidingen. Tip: kom ook even kennis maken met Pilates Club, voel je vrij om een gratis proefles te boeken!

Inschrijven

Via deze link kan je jezelf inschrijven voor de opleiding en startdatum naar keuze.

Graag tot Pilates!